4K projektor og TMS i Filmhuset

4K projektor og TMS i Filmhuset

Sommeren 2017 benyttede Cinemateket i København til en større opgradering og rokade af udstyret i biograferne i samarbejde med VLL.

I bio Carl monterede vi en Barco DP4K-19B projektor med Dolby 3D. Da biografen fortsat skal vise 35 mm film ved brug af to projektorer, blev den digitale fremviser placeret på den eksisterende lift mellem disse og kan således hejses op under loftet. Projektoren fra bio Carl blev installeret i bio Asta. Men inden måtte den eksisterende lift mellem de to 35 mm projektorer udskiftes til en kraftigere model. Det blev et lille projekt i sig selv, da den nye lift vejer omkring 120 kg. Den gamle projektor i bio Asta blev monteret i Medierådet.

Også børnebiografen Benjamin fik en ny projektor. Her afløste en ny Barco DP2K-6E en ældre videoprojektor. Biografen fik samtidig en ny Dolby CP750 lydprocessor.

Barco projektorerne i alle tre sale blev monteret med Barco’s Alchemy ICMP server med 3,9 Tb effektiv lagerplads. Programmering, afvikling og flytning af indholdet mellem salene foregår med TMS-systemmet ”Screen Writer” fra Arts Aliance Media. Softwaren er installeret på en stor server med masser af plads. Både hard- og software er leveret og konfigureret af  VLL.

I forbindelse med opgradering af biograferne blev der ryddet op i installationerne i operatørrummet. Der blev etableret nye netværk med krydsfelter og alt blev opmærket og dokumenteret.

Alle tre sale blev desuden udstyret med vores nyudviklet touch panel, hvormed det er muligt at betjene projektorerne, serveren, lydprocessoren, lysdæmperne og maskespillet. Filmforestillinger kan afvikles automatisk af TMS systemet eller manuelt fra billetsalget.